‌آذرماه سال ۱۳۹۶ پس از سخنرانی و درس تفسیر آیت‌الله جوادی آملی، که در بخشی از آن به اراجیف‌گویی آمدنیوز اشاره داشت، کلمه قرآنی مرجفون وارد ادبیات رسانه‌ای ایران شد.

*** اما مرجفون چه کسانی هستند؟

این کلمه وصف حال منافقینی است که بر اساس آیه ۶۰ سوره مبارکه احزاب علیه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام، اراجیف گویی و شایعه سازی می‌کردند.


مرجفون کسانی هستند که با اخبار و شایعات بی اساس و دروغ موجب (ارجاف)، تزلزل و دلهره در جامعه اسلامی می‌شوند و سعی در برهم زدن نظم عمومی دارند. در این آیه تاکید می شود که قلب مرجفون مریض است (وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ)، زیرا از عادات زشت منافقین مدینه این بود که به جبهه نمی‌رفتند امّا در شهر شایعه می‌کردند که مسلمانان شکست خوردند و کفّار پیروز شدند یا پیامبر اسلام(ص) شهید شد، آنان با این اقدام زشت سبب نگرانى مردم می‌شدند.

مسلمین با ناراحتی از این تبلیغات مغرضانه، نزد رسول خدا(ص) شکایت بردند. سپس خداوند متعال این آیه را نازل فرمود و آنان را تهدید کرد که اگر به این گونه تبلیغات ادامه دهند آنها را از مدینه بیرون کنند.

حال اگر جامعه خود را در آیینه شفاف این آیه بنگریم خواهیم دید که رسانه‌های دروغ‌ساز، کارگر خبرنگارانِ قلم به مزد، بسیاری از سلبریتی‌ها و حتی همه کسانی که از طریق لایک، کامنت، اشتراک گذاری و ... به اشاعه اراجیف کمک می‌کنند، از مصادیق بارز مرجفون هستند.


*** جامعه هدف مرجفون چه کسانی هستند؟

مهم‌ترین جامعه هدف مرجفون متدین‌هایی هستند که می‌توانند در کنار دعوت مردم به دوستی و مودت، به قوی شدن جامعه اسلامی کمک کنند و در عین حال با تلاش برای مطالبه‌گری حق مردم را بستانند و همچنین با فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی راه را برای پویایی کشور فراهم کنند.

دلیل هدف قرار دادن این افراد هم کاملا واضح است؛ آن‌ها می‌خواهند با اراجیف گویی افراد تأثیرگذار جامعه را از ادامه راه مردد و مرعوب و سپس از میدان اثرگذاری خارج کنند تا پایه‌های اجتماعی و بدنه مردمی نظام اسلامی به تدریج ضعیف و سپس کمرنگ و کمرنگ‌ تر شود.

اما خداوند در جای‌جای دین مبین اسلام با برهم زنندگان آرامش و امنیت روانی مردم هیچ‌گونه مماشاتی نداشته است و بنابر وعده صدق و حق او انتهای مرجف بودن چیزی جز نابودی و خسران نخواهد بود.